Kahvaltı vücudun ve beynin günlük enerji ihtiyacını karşıladığı için günün en önemli öğünü olarak kabul ediliyor. Ancak zaman kısıtlılığı, uyku ihtiyacı, açlık hissi gibi nedenlerle kahvaltının atlanması oldukça yaygındır.
Ancak kahvaltıyı atlamanın da bazı faydaları vardır. Zamandan tasarruf sağlar, daha kullanışlıdır ve paradan tasarruf sağlar, ayrıca sabah erken saatlerde egzersiz yapanlar için daha uygun olabilir.
UZMANLARIN DİKKATİNE!
Kahvaltıyı atlamanın dezavantajları da göz ardı edilmemelidir. Kahvaltıyı atlamak irritabl bağırsak sendromunu kötüleştirebilir, kalp hastalığı riskini artırabilir, açlığı artırabilir ve kan şekeri düzeylerini değiştirebilir.
Diyetisyenler kahvaltıyı atlayanların bazı belirtileri dikkate almasını öneriyor. Bunlar öğleden sonraları düşük enerji, düşük ruh hali, bilinç bulanıklığı, baş ağrıları, yoğun karbonhidrat isteği, istenmeyen kilo kaybı, yeme alışkanlıklarındaki değişiklikler ve uyku bozukluklarını içerir.
Kahvaltıyı atlamanın olası olumsuzluklarını azaltmanın yolları arasında sabah atıştırmalıklarını, özellikle de yüksek proteinli olanları tüketmek ve besleyici kahvaltı seçenekleri hazırlamak yer alır.